+31 654 220 157 wim.arentsen@arenco.nl

ARENCO Nederland B.V.

Het ontstaan en de activiteiten

Een kleine uiteenzetting;

Wim Arentsen is de naam, van 19/08/’52; gehuwd, 4 kinderen, 9 kleinkinderen, sinds 40 jaar zelfstandig ondernemer.

Eind 70er jaren, in de slechts denkbare economische situatie, aangevangen met de oprichting van ARWI B.V., import-, handel- en montage van rolluiken, kunststofkozijnen en aanverwante artikelen.

Vervolgens uitbreiding van de werkzaamheden door ARWI Bouwbedrijf B.V. met bouwactiviteiten, varierend van een eenvoudige uitbouw tot een complete woonwijk.
Bovenstaande diensten en werkzaamheden zijn in 1998 overgenomen door INVORM en Arentsen Schilderwerken beiden gevestigd te Lochem.

 

GMet ARENCO Nederland B.V. vastgoed en recreatie heeft de exploitatie, ontwikkeling en handel in onroerend goed zijn intrede gedaan. Hierin werden in aanvang een aantal recreatieparken aangekocht en verder door-ontwikkeld met woningen en centrumvoorzieningen.  In Haarlo werd o.a. het eigen woningbouwplan ‘HET KÖSSINK’ ontwikkeld.  Via eigen expertise en diverse samenwerkingsverbanden werden in de loop der jaren verschillende markante gebouwen in eigendom verkregen, ontwikkeld en verhandeld. We zijn als zodanig elke dag op zoek naar alle soorten onroerend goed.

Onze internationale activiteiten, ondergebracht in diverse ondernemingen en bestaan voornamelijk uit het verhandelen, het exploiteren en bemiddelen in Onroerend Goed en vastgoedportefeuilles in geheel Europa.

ARENCO Tsjechië SRO is hiervan een goed voorbeeld, deze was tot 2011, naast eigenaar, ook gedurende bijna 15 jaar exploitant van het Green Valley Park in Starkov (CZ) en heeft het park uitgebouwd tot een bedrijf met naam in binnen- en buitenland.

ARENCO Deutschland GmbH neemt deel in (nieuwbouw)projecten en bemiddeld tevens voor aannemers, investeerders en marktpartijen.
In nauwe samenwerking met- en in opdracht van de Koninklijke Facultatieve Groep uit Den Haag, zijn we betrokken bij het opzetten en ontwikkelen van CREMATORIA aan de Duitse zijde van de grens met Nederland. Een pilot-project hieromtrent is geprojecteerd in Rees. 

Voorts is er in Rees een prachtig Recreatieproject in voorbereiding aan de oevers van het Reeser Meer. Hiervoor is reeds een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente getekend.

Op een prachtige locatie in Krumbach aan de Bodensee hebben we optie op 65 ha.
Hier zal, als alles volgens plan verloopt, een Cultuur- en Gezondheidsdorp ontstaan waarin disciplines, van uiteenlopende aard maar ‘health’ gerelateerd, uit de gehele wereld samen komen.

Via ARENCO Türkiye Ltd willen we zorg dragen voor huisvesting van asielzoekers en ontheemden m.n. in Zuid Turkije en omringende landen. Hieromtrent werken we samen met de Turkse Regering, Provinciale-, Gemeentelijke-, en Internationale organisaties, waaronder de UNHCR. Voorts werken we met diverse partijen samen op het gebied van gezondheid en huisvesting van ouderen.

Kibris ARENCO Yatirim Ltd is voornemens om in samenwerking met de plaatselijke-, regionale- en nationale regering een toeristische trekpleister te realiseren welke Noord Cyprus op de wereldkaart moet zetten. Hiertoe hebben we de nodige voorbereidings- en selectieprocedures met succes doorstaan. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Velen zeggen het te doen, wij doen het echt, pionieren zit ons in het bloed.

Tot zover een beknopte opsomming van onze activiteiten, aangezien we ons in een sterk wisselende markt bevinden zal bovenstaande uiteenzetting nooit compleet zijn.

Neem gerust contact op bij vragen of voor de laatste info. Of bel: +31 (0)654 220 157

Wim Arentsen

Favorieten / aanbevelingen: